- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 516
- Tepkime puanı
- 25
- Puanları
- 18
Tarif:
1,5 su bardağı şeker
1,5 yemek kaşığı tereyağı
Badem
Parça antep fıstığı
Not: badem ve antep fıstığı yerine dilediğiniz miktarda farklı kuruyemişler kullanabilirsiniz.
Yapılışı:
Şekeri tavaya alarak kısıkla orta derece arası bir ısı ayarında tahta kaşıkla ara ara karıştırarak eritiyoruz.
Tavada hiç şeker tanesi kalmamalı, bu kısım önemli. Eğer taneler bittikten sonra uzun süre ocakta tutarsanız şekerde yanık tadı olabilir.
Şeker eriyince hiç bekletmeden tereyağını ekliyoruz ve sürekli karıştırarak onu da eritiyoruz.
Ardından ocağı kapatarak içerisine ikiye böldüğümüz bademleri ve kırık antep fıstığını ekleyerek karıştırıyoruz. Farklı kuruyemişler de kullanabilirsiniz.
Güzelce karıştırdıktan sonra karışımı yağlı kağıdın üzerine alarak kaşıkla dağıtıyoruz.
Sonra üzerine bir yağlı kağıt daha sererek merdaneyle inceltiyoruz.
Halen daha sıcak olan hafif sertleşen krokan harcımıza hangi şekli vermek istiyorsak bıçakla dilimliyoruz.
Oda sıcaklığında 10 dk kadar bu şekilde soğumaya ve tamamen sertleşmeye bırakıyoruz.
Sertleştikten sonra elinizle kırarak servis tabağına alabilirsiniz.
Bu nefis lezzeti herkesin denemesini öneririm. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
1,5 su bardağı şeker
1,5 yemek kaşığı tereyağı
Badem
Parça antep fıstığı
Not: badem ve antep fıstığı yerine dilediğiniz miktarda farklı kuruyemişler kullanabilirsiniz.
Yapılışı:
Şekeri tavaya alarak kısıkla orta derece arası bir ısı ayarında tahta kaşıkla ara ara karıştırarak eritiyoruz.
Tavada hiç şeker tanesi kalmamalı, bu kısım önemli. Eğer taneler bittikten sonra uzun süre ocakta tutarsanız şekerde yanık tadı olabilir.
Şeker eriyince hiç bekletmeden tereyağını ekliyoruz ve sürekli karıştırarak onu da eritiyoruz.
Ardından ocağı kapatarak içerisine ikiye böldüğümüz bademleri ve kırık antep fıstığını ekleyerek karıştırıyoruz. Farklı kuruyemişler de kullanabilirsiniz.
Güzelce karıştırdıktan sonra karışımı yağlı kağıdın üzerine alarak kaşıkla dağıtıyoruz.
Sonra üzerine bir yağlı kağıt daha sererek merdaneyle inceltiyoruz.
Halen daha sıcak olan hafif sertleşen krokan harcımıza hangi şekli vermek istiyorsak bıçakla dilimliyoruz.
Oda sıcaklığında 10 dk kadar bu şekilde soğumaya ve tamamen sertleşmeye bırakıyoruz.
Sertleştikten sonra elinizle kırarak servis tabağına alabilirsiniz.
Bu nefis lezzeti herkesin denemesini öneririm. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.