- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 516
- Tepkime puanı
- 24
- Puanları
- 18
Acılı Kebapçı Ezmesi Tarifi İçin Malzemeler
Sebze karışımı için;
Acılı Kebapçı Ezmesi Tarifi Nasıl Yapılır?
*
afiyet olsun.
Sebze karışımı için;
- 3 adet orta boy domates
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet salatalık
- Bir tutam maydanoz
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı acı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1/4 (çeyrek) limonun suyu
Acılı Kebapçı Ezmesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tüm sebzeler güzelce yıkanır.
- Daha sonra domateslerin ve salatalığın çekirdek kısımları çıkartılır ki çok sulanmasın.
- Salatalığın kabuğu soyulmaz! biberlerin çekirdekleri temizlenir.
- Soğan ve sarımsaklar soyulur.
- Parçalara bölünen sebzelerin hepsi rondoya alınır ve çok fazla küçültmeden parçalanır.
- Sonrasında bu karışım bir süzgece alınır ve suyunun süzülmesi için bekletilir. ( ne kadar bekletirseniz o kadar iyi suyunun iyice süzülmesi, ezmeniz daha lezzetli olmasını sağlar. ).
- Bu arada sos malzemeleri bir kaba alınır ve karıştırılır.
- En az bir saat süzülmesi için beklettiğiniz sebzeler ile elde ettiğiniz sos karıştırılır ve servis tabağına alınır.

