Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Malzemeler: 1 su bardağı arborio pirinci (risotto için özel) 250 gr ayıklanmış çiğ karides 2 diş sarımsak (ezilmiş) 1 küçük kuru soğan (ince doğranmış) 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı Yarım limon suyu 1/3 su bardağı beyaz şarap (isteğe bağlı) 4 su bardağı sıcak sebze ya da balık suyu Tuz, karabiber Maydanoz (üzeri için)
Yapılışı: Tereyağı + zeytinyağında soğan ve sarımsağı kavur. Pirinci ekle, 2-3 dk kavur. Şarap ekle (kullanıyorsan), buharlaşana kadar karıştır. Sıcak suyu kepçeyle yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam et. 10. dakikadan sonra karidesleri ekle. Su tamamen çekilip pirinçler al dente olunca ocaktan al. Limon suyu sık, biraz tereyağı ve maydanoz ekle, kapağını kapatıp 5 dk dinlendir.
Kremamsı kıvam, karidesin deniz kokusu ve limonun ferahlığıyla birleşince 10/10 bir lezzet patlaması.