- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 516
- Tepkime puanı
- 24
- Puanları
- 18
125 gram tereyağı
1 adet yumurta
1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı un
Karamel için;
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket sıvı krema
80 gram çikolata
Çiğ badem
Bademli Karamel Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
1.Tereyağı, yumurta, nişasta, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu bir kaba alın. 2.Malzemeleri iyice karıştırın ve yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
3.Hamuru rulo yapıp streç filme sararak buzdolabında yarım saat dinlendirin.
4.Dinlendirdiğiniz hamuru buzluktan çıkarıp ince dilimler halinde kesin. 28-30 adet kurabiye çıkıyor.
5.Dilimleri önceden ısıtılmış 180°c fırında pişirin.
6.Kurabiyeler pişerken karamel hazırlığına başlayın. Şekeri geniş bir tavaya alıp kısık ateşte eriyene kadar sık sık karıştırarak pişirin.
7.Şeker eriyip rengi koyulaşınca tereyağını ekleyip hızlıca karıştırın.
8.Bir paket sıvı kremayı da ekleyerek hızlı bir şekilde karıştırmaya devam edin ve 5-6 dakika daha pişirin.
9.Hazırladığınız karameli tamamen soğumaya bırakın. Karamelin soğuması, katılaşarak daha koyu bir kıvam almasını sağlayacaktır.
10.Soğuyan karameli sıkma torbasına alın.
11.Pişen kurabiyeler soğuduktan sonra, karameli sıkma torbasıyla kurabiyelerin üzerine sıkın. Karamelin daha katı bir kıvamda olması kurabiyelerin üzerinde daha iyi durmasını sağlayacaktır.
12.Kurabiyeleri buzdolabında karamelin tamamen donması için dinlendirin.
13.Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı karamelin ortasına sıkın ve üzerine çiğ badem ekleyin.
14.Kurabiyeler servise hazır. Artan kurabiye, karamel ve çikolatayı derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Kurabiyeleri buzluktan çıkarıp üzerine karamel ve çikolata ekleyerek servis edebilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun!
1 adet yumurta
1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı un
Karamel için;
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket sıvı krema
80 gram çikolata
Çiğ badem
Bademli Karamel Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
1.Tereyağı, yumurta, nişasta, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu bir kaba alın. 2.Malzemeleri iyice karıştırın ve yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
3.Hamuru rulo yapıp streç filme sararak buzdolabında yarım saat dinlendirin.
4.Dinlendirdiğiniz hamuru buzluktan çıkarıp ince dilimler halinde kesin. 28-30 adet kurabiye çıkıyor.
5.Dilimleri önceden ısıtılmış 180°c fırında pişirin.
6.Kurabiyeler pişerken karamel hazırlığına başlayın. Şekeri geniş bir tavaya alıp kısık ateşte eriyene kadar sık sık karıştırarak pişirin.
7.Şeker eriyip rengi koyulaşınca tereyağını ekleyip hızlıca karıştırın.
8.Bir paket sıvı kremayı da ekleyerek hızlı bir şekilde karıştırmaya devam edin ve 5-6 dakika daha pişirin.
9.Hazırladığınız karameli tamamen soğumaya bırakın. Karamelin soğuması, katılaşarak daha koyu bir kıvam almasını sağlayacaktır.
10.Soğuyan karameli sıkma torbasına alın.
11.Pişen kurabiyeler soğuduktan sonra, karameli sıkma torbasıyla kurabiyelerin üzerine sıkın. Karamelin daha katı bir kıvamda olması kurabiyelerin üzerinde daha iyi durmasını sağlayacaktır.
12.Kurabiyeleri buzdolabında karamelin tamamen donması için dinlendirin.
13.Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı karamelin ortasına sıkın ve üzerine çiğ badem ekleyin.
14.Kurabiyeler servise hazır. Artan kurabiye, karamel ve çikolatayı derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Kurabiyeleri buzluktan çıkarıp üzerine karamel ve çikolata ekleyerek servis edebilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun!