- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 515
- Tepkime puanı
- 24
- Puanları
- 18
Baklavalık Yufka İle Laz Böreği Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Baklavalık Yufka İle Laz Böreği Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- 28-30 adet baklavalık yufka
- 220 gram tereyağ veya margarin
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 2,5 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay kaşığı toz karabiber
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
- 2,5 su bardağı su
- 2,5 su bardağı toz şeker
- Çeyrek limon suyu
Baklavalık Yufka İle Laz Böreği Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce şerbet malzemelerini tencereye koyalım ara ara karıştıralım ve 10-12 dakika kaynatalım sürenin sonunda ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Kremayı hazırlamak için, karabiber, vanilya ve tereyağ hariç diğer malzemeleri tencereye koyup biraz tel çırpıcı ile çırpalım ve ardından ocakta kaynayana kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.
- Ardından ocaktan alın ve karabiber, vanilya ve tereyağını ekleyip biraz daha karıştırın ve kremanın üzerini streç film ile kremaya üzeri yapışacak şekilde örtün ki kabuklanmasın soğumaya bırakın bir saate soğumuş olur.
- Baklavalık yufkalara sürmek için 200gr tereyağını küçük bir tencereye koyup ocakta eritelim üzerinin köpüğünü alalım köpüksüz olsun.
- Büyük dikdörtgen borcamın tabanını tereyağ ile hafif yağlayın bu esnada fırınıda ısıtmaya başlayın 180°c.
- Baklavalık yufkamızdan bir tane alıp üzerine fırça ile tereyağından ince katman gibi sürüyoruz ardından diğer yufkalarıda sıra ile üstüne tereyağı sürerek devam ediyoruz ilk yarısı 15 yufkayı bu şekilde tereyağlayıp fırında taban kısmı iyi pişmesi için pişirelim fırının alttan ikinci rafında pişirelim ve 7 dakika sonunda çıkartalım fırından, soğumuş olan kremamızı her tarafına eşit şekilde döküp güzelce dağıtın ( yani 15 yufka kremanın altına 15 yufka kremanın üstüne olacak).
- Kremanın üstüne de kalan 15 yufka ile aynı işlemi yapmaya devam ediyoruz sıra sıra yufkayı koyup üzerine fırça ile tereyağ sürüyoruz en üst kat yine tereyağ sürelim ve dikkatlice dilimliyoruz, mutlaka dilimleyelim.
- Önceden ısıtılmış 170°c fırının orta katında fanlı ayarda üzeri güzelce kızarana kadar pişirelim benim yaklaşık 35-40 dakika da pişti.
- Pişince fırından çıkartıp 5 dakika sonra soğumuş olan veya oda sıcaklığındaki şerbetimizi sıcak tatlının üzerine yavaşça kepçeyi gezdirerek her tarafına gelecek şekilde dökün ve toz antepfıstığı ile isteğe göre süsleyebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun