- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 516
- Tepkime puanı
- 24
- Puanları
- 18
Beyaz Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
Beyaz Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
- 3 paket petibör bisküvi
- 5 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı nişasta (Ben mısır tercih ediyorum)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket krem şanti
- 1 paket sıvı krema
- 80 gram beyaz çikolata
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Beyaz Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Krema :İlk olarak tenceremize krem şanti hariç tüm malzemeleri alıp topak kalmayacak şekilde çırpıyoruz.
- Sonra ocağımıza alıp kaynayana kadar bırakmadan çırpıyoruz.
- Buzdolabına koymadan önce üzerine buzdolabı poşeti yerleştiriyoruz (kremaya temas edebilir yapışmıyor ve kurumuyor) ve soğumaya bırakıyoruz. ( ben ılık olarak da alıyorum).
- Üzeri için;Sıvı kremamızı tenceremize alıyoruz kaynamaya başladığında çikolatamızı ve tereyağını koyuyoruz.
- Kaynadıktan sonra aynı şekilde üzerini buzdolabı poşeti koyup dolaba alıyoruz.
- Petibör bisküvileri soğuk süte bandırıp diziyoruz üzerine kremasını koyuyoruz. Ben 3 veya 4 kat yapıyorum.
- En son üzerini kremayla kaplayıp üzerine hazırladığımız beyaz çikolata sosunu döküp yayıyoruz. Veee hazır
- Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun
.