- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 516
- Tepkime puanı
- 24
- Puanları
- 18
Bisküvi Topları Tarifi İçin Malzemeler
Bisküvi Topları Tarifi Nasıl Yapılır?
- 2 paket petibör bisküvi
- 100 gram eritilmiş tereyağ
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- Ceviz kırığı
- Ceviz kırığı
- Fındık kırığı
- Kakao
- Antep fıstığı
- Hindistan cevizi
Bisküvi Topları Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağ eritilir karıştırma kabına alınır.
- Tereyağ üzerine süt,şeker ve kakao eklenir ve güzelce karıştırılır.
- Yeterince karıştırılan harç üzerine küçük kırıklar haline getirilmiş bisküviler eklenir. Bu karışıma ceviz kırıkları da eklenerek güzelce karıştırılır.
- Hazırlanan harç buzdolabında 1 saat bekletilir.
- Buzdolabından çıkarılan harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve top haline getirilir.
- Yapılan toplar kakao,hindistan cevizi,fındığa bulanıp servis edilir.
- Bir kısmını rulo yapıp cevize bulayıp dondurucuya attım. Yemek istediğimde çıkarıp çözündükten sonra dilimleyip servis yaptım. Tadında bir değişiklik olmadı. Buzluk için düşünen olursa aklımızda bulunsun
.Afiyet olsun