
"Balık sevmeyen bile bayılacak!" dedirten tarif burada.

Malzemeler:
2 adet levrek (fileto ya da temizlenmiş bütün)
1 havuç

(ince doğranmış)
1 kabak
1 kırmızı kapya biber
1 büyük soğan

(halka doğranmış)
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limon

(yarısı dilim, yarısı suyu)
Kekik, tuz, karabiber ve 1 yaprak defne

Yapılışı:

Fırını 180°C’ye ayarla.

Sebzeleri ince ince doğra, zeytinyağı ve baharatlarla harmanla.

Yağlı kağıt serdiğin fırın kabına önce sebzeleri yay, üzerine levrekleri yerleştir.

Limon dilimlerini ve defne yaprağını ekle, üzerine biraz limon suyu gezdir.

20-25 dakika kadar fırında pişir. Mis gibi kokular gelince hazır demektir!

Yanında ne gider?
Bol limonlu roka salatası + buz gibi Limonata. Şahane menü!

"Balık yemem" diyen varsa bu tarifi denesin, iddia ediyorum fikri değişecek!
