Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Doğu Usulü Gömme (Soğanlı Sac Böreği Tarzı Hamur İşi)
Hamur için: 4 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz 1,5 su bardağı ılık su (kontrollü)
İç harç için: 4 adet büyük kuru soğan (yemeklik doğranmış) 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı salça 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber İsteğe bağlı: Bir tutam maydanoz veya çökelek peyniri
Yapılışı: Hamuru yoğur, yumuşak ama ele yapışmayan bir kıvamda olmalı. Üzerini örtüp 30 dk dinlendir. Soğanları sıvı yağda kavur, salça ve baharatları ekle. Soğumaya bırak. Hamuru 8 bezeye ayır. 2 tanesini merdane ile aç. Açtığın bir yufkanın ortasına soğanlı harç koy, ikinci yufkayı üstüne kapat. Kenarları güzelce bastır. Yağsız tavada (tercihen döküm veya sac) iki tarafını da pişir. Dilersen fırında da yapabilirsin. Sıcak sıcak servis et, üzerine biraz tereyağı gezdir istersen.
Dışı çıtır, içi yumuşacık… Soğan severler için gerçek bir efsane!