- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 515
- Tepkime puanı
- 24
- Puanları
- 18
Dondurma Şeklinde Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Dondurma Şeklinde Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- 200 gr tereyağ veya margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı damla çikolata
- 3.5-4 su bardağı un
Dondurma Şeklinde Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Çikolata hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp güzelce yoğurun.
- Ardından damla çikolatayı ekleyip çok fazla bastırmadan hafifçe hamura çikolataları yedirin (elinizin sıcaklığı ile çikolata eriyebilir o yüzden fazla bastırmayın)
- Daha sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dondurma kaşığı ile sekil verdiğiniz kurabiyeleri dizin.
- Önceden ısıtılmış 170° fırında 20-25 dakika pişirin. Bu süre fırından fırına farklılık gösterebilir. Kontrollü pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra dokunmayın. Yumuşak olucaktır.
- Tamamen soğuyup içini çektikten sonra servis edin. Afiyet olsun