Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Malzemeler: 1 adet küçük veya orta boy ahtapot (temizlenmiş – yaklaşık 750 gr) 2 diş sarımsak (ezilmiş) 1 küçük kırmızı soğan (ince doğranmış) 4-5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 1 limonun suyu 1 tatlı kaşığı kekik İsteğe bağlı: pul biber veya acı biber 1 tutam maydanoz (ince kıyılmış) Tuz
Yapılışı: Ahtapotu düdüklü tencerede ya da normal tencerede haşla. Düdüklüde: yaklaşık 20 dk Normal tencerede: 40-45 dk Haşladıktan sonra hafif soğumaya bırak, derisini bıçak yardımıyla temizle (isteğe bağlı). Doğranabilir sıcaklığa geldiğinde 1-2 cm kalınlığında dilimle. Soğan, sarımsak, kekik, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve baharatlarla birlikte karıştır. Üzerine maydanoz serpiştir, en az 1 saat buzdolabında marine edip servis et.
Yumuşacık dokusu, sarımsaklı-limonlu Ege dokunuşu ve zeytinyağıyla birlikte “soğuk meze kralı”.