- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 516
- Tepkime puanı
- 24
- Puanları
- 18
Enginarlı Bahar Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
Enginarlı Bahar Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1 kupa pirinç (300 ml bardak)
- 1,5 kupa sıcak su
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 büyük soğan
- 5-6 dal yeşil soğan
- 4 adet bebek çanak enginar
- 1 su bardağı bezelye
- Çeyrek demet dereotu
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- Yarım limon suyu
Enginarlı Bahar Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pirinci yıkayıp yarım saat ılık suda bekletin.
- Zeytinyağını uygun bir tencerede ısıtın. İnce piyazlık doğranmış soğanı ve yeşil soğanın beyaz kısımlarını biraz tuzla soteleyin.
- Küçüldüğünde ince küp doğranmış enginarları ekleyip 1-2 tur karıştırın.
- 1 su bardağı sıcak su ve yarım limon suyu ilave edip yumuşayana kadar pişirin. (15-20 dk) eğer konserve kullanacaksanız ekstra pişirme yapmaya gerek yok.
- Enginarlar yumuşadığında haşlanmış süzülmüş bezelyeleri ekleyip karıştırın.
- Pirinci süzüp tencereye aktarın ve kısık ateşte 1-2 dk kavurun.
- Sıcak su ve tuzu ilave edip önce yüksek ateşte sonra kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın. Gerekirse çok az sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.
- Pilav piştiğinde kıyılmış dereotu yeşil soğan ve limon kabuğu rendesi ekleyip dinlemeye bırakın.
- 20-25 dk sonra pilavı nazikçe karıştırın.
- Zeytinyağı ve limon suyu ilavesiyle ılık bir şekilde servis yapın. Afiyet olsun
Dilerseniz basmati pirinç tercih edebilirsiniz.