- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 516
- Tepkime puanı
- 24
- Puanları
- 18
Etimekli Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Etimekli Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1 paket tuzsuz etimek
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 125 gram tereyağı
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
- Ceviz ya da fındık
Etimekli Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Etimekleri büyük boy borcama dizelim.
- Şerbeti için şekeri tencereye alalım ve kısık ateşte arada sallayarak karamelize olmasını sağlayalım.
- Şeker karamelize olunca suyu ilave edelim ve karıştırarak eritelim.
- Şerbeti etimeklerin üzerine dökelim.
- Tavuk göğsü için tencereye tereyağını alıp eritelim.
- Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Ardından sütü ekleyip bir yandan hızlıca karıştıralım.
- Şekeri de ekleyip karıştıralım.
- Son olarak vanilyayı ekleyip ocaktan alalım ve mikserle 3- 4 dakika çırpalım.
- Hazır olan muhallebiyi de etimeklerin üzerine döküp yayalım.
- En son fındığı ya da cevizi rondodan geçirip üzerine serpelim.
- Buzdolabında en az 3 saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.