- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 516
- Tepkime puanı
- 25
- Puanları
- 18

3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su (azar azar eklenecek)
250 gr kıyma
1 adet küçük soğan (rendelenmiş)
Tuz, karabiber
Kızartmak için ayçiçek yağı

Un, tuz ve azar azar suyu karıştırarak ele yapışmayan bir hamur yoğur.
Hamuru 10 bezeye ayır, üzerini örtüp 15 dakika dinlendir.
Bu sırada kıymayı, rendelenmiş soğanı, tuz ve karabiberle çiğ olarak karıştır.
Bezeleri ince olacak şekilde aç. Yarısına kıymalı iç harçtan koy ve kapat. Kenarlarını çatal yardımıyla bastır.
Kızgın yağda her iki tarafı da nar gibi kızarana kadar pişir.

