Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Malzemeler: 4 büyük kalamar (temizlenmiş, içi boş silindir şeklinde) 1/2 su bardağı pirinç 1 küçük soğan (ince doğranmış) 2 diş sarımsak 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz Tuz, karabiber 1 adet domates (rendelenmiş veya doğranmış) Yarım limonun suyu İsteğe bağlı: Pul biber, taze kekik
Yapılışı: Soğan ve sarımsağı zeytinyağında kavur. Ardından pirinci ve domatesi ekle. 1 çay bardağı sıcak su ekleyip kapağı kapat. Pirinçler hafif diri kalacak şekilde pişir. Ocaktan alınca içine maydanoz, baharatlar ve limon suyu ekle. Kalamarların içini bu harçla doldur, ama taşırma. Uçlarını kürdanla kapat. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine diz, üzerine zeytinyağı gezdir. 180°C fırında 20-25 dk pişir. Fırından çıkar çıkmaz üzerine biraz daha limon sık. İstersen yoğurtla servis et.
Yumuşacık, içi hafif sulu… “Kalamar sevmem” diyenin bile aşık olacağı versiyonu.