- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 516
- Tepkime puanı
- 24
- Puanları
- 18
Hem doyurucu, hem de mis gibi fırın kokusuyla ev halkını mest eden bir tarif!
*
Malzemeler:
1 paket fırın makarna (ya da penne)
2 adet tavuk göğsü (küp doğranmış)
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 küçük soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 kutu krema (200 ml)
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber, pul biber
*
Hazırlanışı:
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süz.
Tavayı ısıt, zeytinyağı ve tereyağını koy.
Soğanı ve sarımsağı kavur. Tavukları ekleyip sotele.
Tavuklar pişince krema ve sütü dök. Baharatları kat.
Haşlanmış makarnayı karışıma ekle, harmanla.
Fırın kabına dök, üzerine rendelenmiş kaşarı serpiştir.
180°C fırında 15-20 dakika, üstü kızarana kadar pişir.
Servis Önerisi: Yanına bol limonlu bir roka salatası ve buz gibi ayranla tamamla.
Not: İstersen içerisine mantar veya mısır da ekleyerek lezzeti artırabilirsin.



1 paket fırın makarna (ya da penne)
2 adet tavuk göğsü (küp doğranmış)
1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 küçük soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (ezilmiş)

1 kutu krema (200 ml)
1 su bardağı süt

1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Tuz, karabiber, pul biber



Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süz.
Tavayı ısıt, zeytinyağı ve tereyağını koy.
Soğanı ve sarımsağı kavur. Tavukları ekleyip sotele.
Tavuklar pişince krema ve sütü dök. Baharatları kat.
Haşlanmış makarnayı karışıma ekle, harmanla.
Fırın kabına dök, üzerine rendelenmiş kaşarı serpiştir.
180°C fırında 15-20 dakika, üstü kızarana kadar pişir.

