- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 516
- Tepkime puanı
- 24
- Puanları
- 18
Fıstıkpare Tarifi İçin Malzemeler
Fıstıkpare Tarifi Nasıl Yapılır?
- Fıstık pare için;
- 125 gram tereyağı veya margarin
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1/2 (yarım) çay bardağından biraz fazla irmik
- 1 çay bardağı toz antep fıstığı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 –2 su bardağına yakın un (kontrollü ekleyelim)
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- Çeyrek limon suyu
Fıstıkpare Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğuması için önce şerbeti kaynatalım.
- Tencereye su ve şekeri koyup şekeri eriyene kadar karıştıralım.
- Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edip 5, 6 dakika kaynatalım.
- Soğuması için bir başka kaba aktaralım.
- Hamuru için; yoğurma kabına yağ, yumurta, irmik, pudra şekeri, antep fıstığı, kabartma tozu ve vanilyayı koyup hepsini karıştıralım.
- Unu aldığı kadar yavaş yavaş koyarak yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp, yuvarlaklar yapalım.
- Ortasını biraz bastırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15– 20 dk altı hafif renk alana kadar pişirelim.
- İlk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti dökelim.
- Şerbetini çekince antep fıstığı ile süsleyelim. Çok lezzetli efsane bir tatlı mutlaka deneyin.