- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 516
- Tepkime puanı
- 24
- Puanları
- 18
Focaccia İtalyan Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı ılık su
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1.5 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşık tuz
1 tatlı kaşık şeker
5 su bardağı un
Üzeri için;
Sıvı yağ
Kekik
Dağ kekiği (thyme)
4 diş sarımsak
Toz biber
Ceviz
Domates
2 kibrit kutusu kadar peynir
Bardak ölçüsü 250 ml
Focaccia İtalyan Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
1.Hamuru un hariç tüm. Malzemeleri karıştırılıp unu kontrollü ekleyip cıvık bir hamur yapıp, 30 dk mayalandırıyoruz.
2.Tepsiye yayıp yağla düzeltiyoruz üzerine üzeri için olan sosu sürüp peynir domates ve biber koyuyoruz.
4.30 dk fırında mayalandırıp sonrasında 175 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
Not:fazla kalın oldu daha büyük tepsi ile yapılabilir ya da 200 ml su bardağı kullanılabilir. Tepsi iç capı 35 cm.
2 su bardağı ılık su
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1.5 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşık tuz
1 tatlı kaşık şeker
5 su bardağı un
Üzeri için;
Sıvı yağ
Kekik
Dağ kekiği (thyme)
4 diş sarımsak
Toz biber
Ceviz
Domates
2 kibrit kutusu kadar peynir
Bardak ölçüsü 250 ml
Focaccia İtalyan Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
1.Hamuru un hariç tüm. Malzemeleri karıştırılıp unu kontrollü ekleyip cıvık bir hamur yapıp, 30 dk mayalandırıyoruz.
2.Tepsiye yayıp yağla düzeltiyoruz üzerine üzeri için olan sosu sürüp peynir domates ve biber koyuyoruz.
4.30 dk fırında mayalandırıp sonrasında 175 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
Not:fazla kalın oldu daha büyük tepsi ile yapılabilir ya da 200 ml su bardağı kullanılabilir. Tepsi iç capı 35 cm.