- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 516
- Tepkime puanı
- 24
- Puanları
- 18
Hindistan Cevizli Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
Hindistan Cevizli Islak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Hamuru için:
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı ılık su
- Hindistan cevizi
Hindistan Cevizli Islak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kurabiyemizin hamuru için tereyağı, sıvı yağ, yumurta karıştırılır.
- Pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu eklenir.
- Un azar azar eklenerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğrulur.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır üzerilerine çatalla bastırılır tepsiye dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafifçe pembeleşene dek pişirilir.
- Şerbeti için su ve şeker bir kaba alınır, şeker eriyene dek karıştırılır. (kaynatılmayacak).
- İlk sıcaklığı geçen kurabiyeler 8-10 saniye kadar şerbete batırılarak kenarları hindistan cevizine bulanır ve servis tabağına alınır.
- İstenirse yuvarlak şekil verilerek tamamen hindistan cevizine bulanabilir.
- Buzdolabında soğutup tüketmenizi tavsiye ederim.