- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 516
- Tepkime puanı
- 24
- Puanları
- 18
Etli + köz patlıcanlı + beşamel soslu = Tam bir lezzet şöleni!
Malzemeler (4 kişilik):
Et için:
500 gr kuşbaşı dana veya kuzu eti
1 adet soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
1 çay bardağı sıcak su
Tuz & karabiber
Beğendi (alt sosu) için:
3 adet közlenmiş patlıcan
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, muskat rendesi (isteğe bağlı)
---
Yapılışı:
Eti yağda kavur, soğanı ekle. Salçayı kat, sıcak su ekleyip yumuşayana kadar pişir.
Közlenmiş patlıcanları doğrayıp tereyağı ve unla kavur.
Sütü ekle, karıştırarak pişir. Kaşarı ve baharatı ekleyip beğendiyi hazırla.
Servis tabağına önce beğendi, üzerine et koy.
Bir tutam taze kekikle süsle, yanında lavaşla sun 

Et için:
500 gr kuşbaşı dana veya kuzu eti

1 adet soğan

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı salça
1 çay bardağı sıcak su
Tuz & karabiber

Beğendi (alt sosu) için:
3 adet közlenmiş patlıcan

2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı

1 su bardağı süt

Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Tuz, muskat rendesi (isteğe bağlı)
---






