EB3 Vizesi, Amerika’da çalışmak ve göç etmek isteyen birçok kişi için diğer yöntemlerin sunmadığı birçok fırsat sunmaktadır. Bunlardan en önemlileri ise 18 yaşından büyük uygun kişilerin başvurabileceği EB-3 vizesinin iş garantili ABD göçmenlik programı olması ve kriterlerinin oldukça düşük olup, eğitim ve diploma gerektirmeyen işlere de açık olmasıdır.
EB-3 Programının Avantajları
Bu yazımızda EB-3 vizesi nedir, kimler başvurabilir, başvuru için gerekli şartlar nelerdir, başvuru nasıl yapılır, vize ücretleri nelerdir ve perm süreci gibi birçok konuyu detaylı olarak inceleyeceğiz.
ABD’de sponsor işveren olarak vasıfsız işçi alımı yapmak üzere anlaşma sağladığımız işverenleri görmek için sitemize kayıt olabilir ya da iletişim sayfamızdan mesaj göndererek Amerika’da çalışmak ve Green Card almak hakkında tüm merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.
Sponsor işvereniniz ile imzaladığınız sözleşmeye göre 1 yıl çalıştıktan sonra istediğiniz mesleği yapmakta ve istediğiniz şehirde yaşamaya başlayabilirsiniz.
EB3 vizesi sahiplerinin eşi ve 21 yaşın altındaki bekar çocukları da Amerika’ya gelebilir ve sizin gibi onlar da Amerika’da Green Card almak için hak kazanabilirler. Ayrıca Amerika’da uygunluklarına göre çalışma ve eğitim görme hakkı da kazanırlar.
Bir Amerikan vatandaşı ile neredeyse aynı haklara sahip olarak ülkede yaşabilme şansı elde edersiniz. Göçmen olmayan vize türlerinde olduğu gibi vize sürenizin dolması durumu söz konusu değildir.
5 yıl Amerika’da sürekli bulunma koşulunu karşıladıktan sonra Amerikan vatandaşlığı başvurusu yaparak Amerikan vatandaşı olabilirsiniz.
Amerika’da sponsor işveren belirli bir uzmanlık alanındaki lisans mezunu kişiler için ilan açmış olmalıdır. Genel anlamda üniversite mezunu aranan işler bu kategoride değerlendirilmemektedir.
Ayrıca bakınız: Amerika’da Diplomasız Yapılabilecek İşler
Her bir kategori için başvuru süreci ve gereksinimler farklı olabilir, bu nedenle EB3 Vizesi için başvurmak isteyen kişilerin kendi durumlarına en uygun olanı belirlemeleri gerekir.
Aşağıda, EB-3 vize başvurusu için gereken şartlar listelenmiştir.
Pek çok Amerikalı işveren süreci tek başına yürütmekten kaçınmaktadır. Bu nedenle EB3 vizesi aracı firma olarak hizmet veren eb3vize.com sitemize kayıt olarak uygun iş fırsatlarını keşfedebilir eğitim ve deneyim şartı aranmayan EB3 niteliksiz çalışanlar kategorisi ile Amerika’da iş ve Green Card elde etmek için ilk adımınızı atabilirsiniz.
Ayrıca bakınız: Green Card Başvurusuna Engel Olabilecek Konular
Başvuru yaptığınız kategori niteliklerini taşıdıktan sonra eğer sponsor bir işvereniniz de bulunuyorsa EB3 vizesi için başvuruda bulunabilirsiniz.
EB-3 Programının Avantajları
- ABD’ye bir işte çalışmaya başlamak üzere gelirsiniz.
- Geçici bir vize değil çekilişsiz sponsorlu Green Card sahibi olursunuz.
- Sponsor işvereniniz size bulunduğunuz eyaletin en az asgari ücretini vermek zorundadır.
- Aileniz de size eşlik edebilir, çalışabilir ve eğitim görebilir.
- 5 yılın sonunda vatandaşlık başvurusu yapabilirsiniz.
Bu yazımızda EB-3 vizesi nedir, kimler başvurabilir, başvuru için gerekli şartlar nelerdir, başvuru nasıl yapılır, vize ücretleri nelerdir ve perm süreci gibi birçok konuyu detaylı olarak inceleyeceğiz.
ABD’de sponsor işveren olarak vasıfsız işçi alımı yapmak üzere anlaşma sağladığımız işverenleri görmek için sitemize kayıt olabilir ya da iletişim sayfamızdan mesaj göndererek Amerika’da çalışmak ve Green Card almak hakkında tüm merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.
EB-3 Vizesi Nedir?
EB-3 Vizesi Amerika’da daimi oturma ve çalışma izni, yani Green Card sağlayan göçmen türü vizelerden biridir. ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik İşleri tarafından yürütlen bu resmi programda EB kelimesi “Employment-Based” (İstihdam Temelli) anlamına gelir ve 3 ise bu kategorinin üçüncü kategorisini temsil etmektedir. ABD işçi alımı için kullanılan EB-3 Vizesinin temel amacı Amerika’da nitelikli ve niteliksiz işgücü eksikliğini kapatmaktır.EB-3 vizesine başvurabilmek için bir ABD işvereninin başvuru sahibini işe alma niyetini kanıtlaması gerekmektedir. Bu nedenle EB-3 Vizesi genellikle bir işvereninin sponsorluğu ya da işveren ile başvuran arasında köprü kuracak bir aracı kurumun yardımıyla elde edilir.Göçmen Vizesi Nedir?
Kısaca bahsetmek gerekirse, yabancı uyruklu kişilerin Amerika Birleşik Devletleri’ne geldiğinde yasal daimi ikametgaha dönüşen ABD giriş belgesidir. Talep edilen gerçek Green Card birkaç hafta sonra postayla size ulaştırılmış olur. Green Card, yabancı çalışanlar için mevcut olan çeşitli geçici göçmenlik vizelerinden farklıdır.
EB3 Vizesinin Avantajları Nelerdir?
EB3 vizesi ile Amerika’da sponsor bularak yaşamak ve çalışmak size aşağıdaki konularda avantajlar sağlamaktadır.Sponsor işvereniniz ile imzaladığınız sözleşmeye göre 1 yıl çalıştıktan sonra istediğiniz mesleği yapmakta ve istediğiniz şehirde yaşamaya başlayabilirsiniz.
EB3 vizesi sahiplerinin eşi ve 21 yaşın altındaki bekar çocukları da Amerika’ya gelebilir ve sizin gibi onlar da Amerika’da Green Card almak için hak kazanabilirler. Ayrıca Amerika’da uygunluklarına göre çalışma ve eğitim görme hakkı da kazanırlar.
Bir Amerikan vatandaşı ile neredeyse aynı haklara sahip olarak ülkede yaşabilme şansı elde edersiniz. Göçmen olmayan vize türlerinde olduğu gibi vize sürenizin dolması durumu söz konusu değildir.
5 yıl Amerika’da sürekli bulunma koşulunu karşıladıktan sonra Amerikan vatandaşlığı başvurusu yaparak Amerikan vatandaşı olabilirsiniz.
EB3 Vizesine Kimler Başvurabilir?
18 yaşından büyük kişilerin başvuru yapabildiği EB-3 vizesine başvurabilmek için kişinin Amerika’da belirli niteliklere sahip yabancı işçilere ihtiyaç duyulan pozisyonlarda çalışabilecek olması gerekmektedir. Bu pozisyonlar, genel olarak üç farklı işçi grubunu kapsar:Profesyonel Çalışanlar
Bu kategori dört yıllık bir lisans derecesine sahip olan çalışanları kapsar. Ek olarak başvuru sahibinin, işverenin açtığı pozisyon için gerekli olan minimum eğitim ve deneyim seviyesini karşılayan sertifikalara ya da tecrübeye sahip olması gerekebilir.Amerika’da sponsor işveren belirli bir uzmanlık alanındaki lisans mezunu kişiler için ilan açmış olmalıdır. Genel anlamda üniversite mezunu aranan işler bu kategoride değerlendirilmemektedir.
Vasıflı Çalışanlar
Vasıflı Çalışanlar kategorisi, genellikle iki yıllık eğitim veya deneyime ihtiyaç duyan pozisyonlar içindir. Bu kategori, işverenin gerektirdiği becerilere sahip olan ve belirli bir eğitim veya deneyim gerektiren işler için uygundur.Vasıfsız Çalışanlar
Vasıfsız çalışanlar ya da diğer çalışanlar olarak geçen kategoride ise Amerika’da sponsor işveren ile çalışmak isteyen kişilerin eğitim ve deneyim şartı olmadan başvurabileceği işlerdir.Ayrıca bakınız: Amerika’da Diplomasız Yapılabilecek İşler
Her bir kategori için başvuru süreci ve gereksinimler farklı olabilir, bu nedenle EB3 Vizesi için başvurmak isteyen kişilerin kendi durumlarına en uygun olanı belirlemeleri gerekir.
Başvuru için Gereken Şartlar Nelerdir?
EB3 vizesi şartları başvuranın eğitim durumu, iş deneyimi ve İngilizce dil becerileri gibi faktörlerden oluşur. Ayrıca sponsor bir işverenden iş teklifi alınması da sürecin en önemli noktalarından birisidir. Şartları karşılayan kişiler ABD işçi alımı için kullanılan bu programa başvuruda bulunabilir.Aşağıda, EB-3 vize başvurusu için gereken şartlar listelenmiştir.
- İş Teklifi
Pek çok Amerikalı işveren süreci tek başına yürütmekten kaçınmaktadır. Bu nedenle EB3 vizesi aracı firma olarak hizmet veren eb3vize.com sitemize kayıt olarak uygun iş fırsatlarını keşfedebilir eğitim ve deneyim şartı aranmayan EB3 niteliksiz çalışanlar kategorisi ile Amerika’da iş ve Green Card elde etmek için ilk adımınızı atabilirsiniz.
- Eğitim ve/veya İş Deneyimi
- İngilizce Dil Becerileri
- Adli Sicil
- Sağlık Durumu
Ayrıca bakınız: Green Card Başvurusuna Engel Olabilecek Konular
Başvuru yaptığınız kategori niteliklerini taşıdıktan sonra eğer sponsor bir işvereniniz de bulunuyorsa EB3 vizesi için başvuruda bulunabilirsiniz.