- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 516
- Tepkime puanı
- 24
- Puanları
- 18
Tarif:
Lavaş; ( hazır kullanabilirsiniz. )
2 su bardağı ılık su
2 çay kaşığı tuz
Alabildiğince un
Lavaşın sosu;
Kırmızı toz biber
Sıvı yağ
Tavuk dönerin marine sosu;
2 parça tavuk göğüs
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tavuk döner sosu;
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı sıcak su
Garnitürler;
Maydanoz, domates, marul, kornişon turşu, patates kızartması, sarımsaklı mayonez
Yapılışı:
Öncelikle tavukları buzlukta 2 saat bekletiyoruz.
Karıştırma kabına su ve tuzu ekleyip unu azar azar ekleyerek ekmek hamurunu hazırlıyoruz, hamuru 30 dakika dinlendirip bezelere ayırıp açarak tavada arkalı önlü pişiriyoruz.
Pişen ekmeklerimizi sofra bezinde bekletiyoruz ki kurumasın!!!.
Buzluktan çıkardığımız tavukları incecik şerit halinde kesip marinasyon için sos malzemelerini karıştırıp ince kestiğimiz tavuğun her yerine güzelce yediriyoruz.
Tereyağını eritip domates salçası ile biraz kavurup sıcak suyu ekliyoruz ve kaynayınca domates sosumuz da hazır oluyor.
Tavukları tavaya alıp arkalı önlü her bir yüzünü kızarana kadar pişiriyoruz kızarınca 2 kaşık döner sostan ekleyip tavadaki sosu döner çekene kadar pişiriyoruz ve ocaktan alıyoruz.
Ekmeklerimizi sıvı yağ ve kırmızı toz biber ile güzelce yağlıyoruz ve tavada her 1 yüzünü 30 saniye pişiriyoruz pişiriyoruz.
Son olarak ekmeklerimizin içine pişen tavuğumuzu garnitürlerden dilediğimiz kadarını ve döner sosumuzu ekleyip sarıyoruz ve sıcak sıcak servis ediyoruz.
Lavaş; ( hazır kullanabilirsiniz. )
2 su bardağı ılık su
2 çay kaşığı tuz
Alabildiğince un
Lavaşın sosu;
Kırmızı toz biber
Sıvı yağ
Tavuk dönerin marine sosu;
2 parça tavuk göğüs
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tavuk döner sosu;
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı sıcak su
Garnitürler;
Maydanoz, domates, marul, kornişon turşu, patates kızartması, sarımsaklı mayonez
Yapılışı:
Öncelikle tavukları buzlukta 2 saat bekletiyoruz.
Karıştırma kabına su ve tuzu ekleyip unu azar azar ekleyerek ekmek hamurunu hazırlıyoruz, hamuru 30 dakika dinlendirip bezelere ayırıp açarak tavada arkalı önlü pişiriyoruz.
Pişen ekmeklerimizi sofra bezinde bekletiyoruz ki kurumasın!!!.
Buzluktan çıkardığımız tavukları incecik şerit halinde kesip marinasyon için sos malzemelerini karıştırıp ince kestiğimiz tavuğun her yerine güzelce yediriyoruz.
Tereyağını eritip domates salçası ile biraz kavurup sıcak suyu ekliyoruz ve kaynayınca domates sosumuz da hazır oluyor.
Tavukları tavaya alıp arkalı önlü her bir yüzünü kızarana kadar pişiriyoruz kızarınca 2 kaşık döner sostan ekleyip tavadaki sosu döner çekene kadar pişiriyoruz ve ocaktan alıyoruz.
Ekmeklerimizi sıvı yağ ve kırmızı toz biber ile güzelce yağlıyoruz ve tavada her 1 yüzünü 30 saniye pişiriyoruz pişiriyoruz.
Son olarak ekmeklerimizin içine pişen tavuğumuzu garnitürlerden dilediğimiz kadarını ve döner sosumuzu ekleyip sarıyoruz ve sıcak sıcak servis ediyoruz.