- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 516
- Tepkime puanı
- 24
- Puanları
- 18
Hamuru için;
1 su bardağı ılık su (200 ml)
1 su bardağı ılık süt (200 ml)
1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
5 su bardağı un
Dolgusu için;
200 gr beyaz peynir
150 gr ıspanak
1 adet yumurta akı
Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
Ispanaklı Peynirli Tepsi Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?
1. Karıştırma kabına ılık süt, sıvı yağ, su, maya, tuz ve şekeri alarak karıştıralım.
2. Yavaş yavaş un ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
3. Toparlanan hamurumuzun üzerini kapatalım ve 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
4. Sürenin sonunda mayalanan hamuru un serptiğimiz tezgaha alalım. 5. Merdane yardımı ile açarak genişletelim.
5. Genişlettiğimiz hamurumuzu tabanına galeta unu serptiğimiz tepsiye yerleştirelim.
6. Buz kalıbının alt kısmı ile hamurun üzerine bastıralım.
7. İç harcı için küçük küçük doğranmış ıspanak, peynir, yumurta akı, zeytinyağı, tuz ve karabiberi uygun bir kap içerisinde karıştıralım.
8. Hamurun üzerinde oluşan boşluklara hazırladığımız iç harcından yerleştirelim.
9. Hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürelim ve poğaçamızı önceden ısıtılmış 190 °C fırında, alt üst fansız ayarda 20 dakika pişmeye bırakalım.
10. Sürenin sonunda pişen ıspanaklı peynirli tepsi poğaçamız servise hazır.
Afiyet olsun!
1 su bardağı ılık su (200 ml)
1 su bardağı ılık süt (200 ml)
1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
5 su bardağı un
Dolgusu için;
200 gr beyaz peynir
150 gr ıspanak
1 adet yumurta akı
Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
Ispanaklı Peynirli Tepsi Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?
1. Karıştırma kabına ılık süt, sıvı yağ, su, maya, tuz ve şekeri alarak karıştıralım.
2. Yavaş yavaş un ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
3. Toparlanan hamurumuzun üzerini kapatalım ve 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
4. Sürenin sonunda mayalanan hamuru un serptiğimiz tezgaha alalım. 5. Merdane yardımı ile açarak genişletelim.
5. Genişlettiğimiz hamurumuzu tabanına galeta unu serptiğimiz tepsiye yerleştirelim.
6. Buz kalıbının alt kısmı ile hamurun üzerine bastıralım.
7. İç harcı için küçük küçük doğranmış ıspanak, peynir, yumurta akı, zeytinyağı, tuz ve karabiberi uygun bir kap içerisinde karıştıralım.
8. Hamurun üzerinde oluşan boşluklara hazırladığımız iç harcından yerleştirelim.
9. Hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürelim ve poğaçamızı önceden ısıtılmış 190 °C fırında, alt üst fansız ayarda 20 dakika pişmeye bırakalım.
10. Sürenin sonunda pişen ıspanaklı peynirli tepsi poğaçamız servise hazır.
Afiyet olsun!