- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 516
- Tepkime puanı
- 24
- Puanları
- 18
Az bilinen ama deneyince favorin olacak Japon mutfağından gelen özel bir pilav tarifi! İçinde shiitake mantarı, havuç ve istersen tavukla birleşen yapışkan pirinç tam bir lezzet şöleni 
Malzemeler:
2 su bardağı yapışkan pirinç (glutinous rice veya sushi rice)
8-10 adet kurutulmuş shiitake mantarı (yoksa kültür mantarı da olur)
1 küçük havuç (jülyen doğranmış)
1/2 su bardağı doğranmış tavuk göğsü (isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı susam yağı
1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
2,5 su bardağı su
Yapılışı:
Pirinci iyice yıkayıp 30 dakika suda beklet.
Mantarları sıcak suda 15 dakika bekletip doğra.
Tüm malzemeleri (pirinç en alta olacak şekilde) tencereye al.
Suyu ve sosları ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişir (~25-30 dk).
Altını kapattıktan sonra 10 dakika demlenmeye bırak.
Üzerine kavrulmuş susam serpip servis edebilirsin 

















