- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 516
- Tepkime puanı
- 24
- Puanları
- 18
Kakaolu Kesme İrmik Tatlısı (Çok Pratik) Tarifi İçin Malzemeler
Kakaolu Kesme İrmik Tatlısı (Çok Pratik) Tarifi Nasıl Yapılır?

.
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 dolu yemek kaşığı un
- 2 dolu yemek kaşığı nişasta
- 2 dolu yemek kaşığı irmik
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 yemek kaşığı kakao
Kakaolu Kesme İrmik Tatlısı (Çok Pratik) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye süt, toz şeker, un, nişasta, irmik ve kakaoyu alarak topak kalmayacak şekilde çırpma teliyle karıştıralım.
- Sonrasında tencereyi ocağa alarak, sürekli karıştırarak kaynayıp koyulaşana kadar pişirelim.
- Göz göz olup kaynayan tatlımızı ocaktan alıp içerisine vanilya ve tereyağı ekleyip karıştırarak eritelim.
- Herhangi bir ölçü kabı, french press kabı veya sürahinin içerisine tatlımızı boşaltalım.
- Kolay çıkması için kabımızın içerisini ıslatıp fazla suyunu süzmeyi unutmayalım.
- Üzerini streç film ile kapatıp 1 gece buzdolabında dinlendirelim.
- Ertesi günü genişçe bir kaba hindistan cevizi ve kakaoyu alıp karıştıralım.
- Tatlımızı kalıbından çıkarıp her yanını kakaolu hindistan cevizi karışımıyla kaplayalım.
- Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip dilimleyerek servis edebilirsiniz.
- Ben file badem kullandım, hem sunumu hem de lezzeti gerçekten şahane.

