- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 516
- Tepkime puanı
- 25
- Puanları
- 18

3 adet yufka
1 bağ galdirik (hodan, ıspıt otu da denir – pazarlarda bulunur)
1 büyük soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kase ezilmiş beyaz peynir
Tuz, karabiber, pul biber
Üzeri için: 1 yumurta + 2 yemek kaşığı yoğurt

Galdirik otlarını güzelce yıkayıp doğra, kaynar suda 5 dakika haşla ve süz.
Soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavur, üzerine otları ekle, biraz kavur ve baharatları kat.
Soğuyunca içine beyaz peyniri karıştır.
Yufkayı ser, harçtan koy ve rulo yap. Dilersen gül şekli verebilirsin.
Üzerine yoğurt ve yumurta karışımı sür, 180°C fırında üzeri kızarana kadar pişir.
