- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 516
- Tepkime puanı
- 24
- Puanları
- 18
Türk mantısının Orta Asya kuzeni! Büyük, sulu, bol soğanlı. Buharda pişirilir, lokum gibi olur 
Malzemeler:
300 gr kıyma (orta yağlı dana veya kuzu)
2 büyük soğan (çok ince doğranmış)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı su (harca)
Hamuru için:
1 adet yumurta
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
3-3,5 su bardağı un
Yapılışı:
Hamur malzemelerini yoğur, 20 dk dinlendir.
Soğanlı kıymalı içi hazırla.
Hamuru aç, karelere böl, içine iç harcı koy ve kapat.
Mantı tenceresinde (yoksa süzgeçli büyük tencerede) buharda 40 dk pişir.
Üzerine tereyağ ve kararbiber gezdir, yoğurtla da servis edebilirsin








Hamuru için:









