- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 516
- Tepkime puanı
- 24
- Puanları
- 18
Kek Kalıbında Lokum (Lokmalık Ekmek) Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
Yeteri kadar un (5-5,5 su bardağı kadar)
Bulamak için
1 çay bardağı mısır unu
1 çay bardağı un
Araları için
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kek Kalıbında Lokum (Lokmalık Ekmek) Tarifi Nasıl Yapılır?
1.Hamur için su ve mayayı karıştıralım kontrollü olarak unu ve tuzu ilave edelim.
2.Ekmek hamuru gibi oldukça yumuşak ele yapışan bir hamur yoğurulmalı.
3.Hamuru iki katına çıkana kadar mayalandıralım.
4.Mayalanan hamuru dört bezeye ayıralım. Bu işlemi yaparken elinizi biraz yağlayabilirsiniz.
5.Bezeleri parmak kalınlığında rulo yapıp fındıktan biraz büyük olacak şekilde bıçakla keselim.
6.Hamurları bulamak için mısır unu ve normal unu karıştıralım.
7.Kestiğimiz hamurları un karışımına atıp heryerini una bulayalım.
9.Yağlanmış kek kalıbına hazırladığımız hamurları gelişigüzel atalım aralarına azar azar sıvı yağ gezdirelim.
10.Tüm hamurlar bittikten sonra kalıbın üzerini örtüp yarım saat daha mayalandıralım.
11.200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
Yeteri kadar un (5-5,5 su bardağı kadar)
Bulamak için
1 çay bardağı mısır unu
1 çay bardağı un
Araları için
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kek Kalıbında Lokum (Lokmalık Ekmek) Tarifi Nasıl Yapılır?
1.Hamur için su ve mayayı karıştıralım kontrollü olarak unu ve tuzu ilave edelim.
2.Ekmek hamuru gibi oldukça yumuşak ele yapışan bir hamur yoğurulmalı.
3.Hamuru iki katına çıkana kadar mayalandıralım.
4.Mayalanan hamuru dört bezeye ayıralım. Bu işlemi yaparken elinizi biraz yağlayabilirsiniz.
5.Bezeleri parmak kalınlığında rulo yapıp fındıktan biraz büyük olacak şekilde bıçakla keselim.
6.Hamurları bulamak için mısır unu ve normal unu karıştıralım.
7.Kestiğimiz hamurları un karışımına atıp heryerini una bulayalım.
9.Yağlanmış kek kalıbına hazırladığımız hamurları gelişigüzel atalım aralarına azar azar sıvı yağ gezdirelim.
10.Tüm hamurlar bittikten sonra kalıbın üzerini örtüp yarım saat daha mayalandıralım.
11.200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.