- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 516
- Tepkime puanı
- 24
- Puanları
- 18
Kokostar Tarifi İçin Malzemeler
Kokostar Tarifi Nasıl Yapılır?
- 100 gram hindistan cevizi
- 65 gram pudra şekeri
- 75 ml krema
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı (isteğe bağlı)
- Çikolata
Kokostar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tezgaha veya yoğurma kabına hindistan cevizini koyup ortasını açalım.
- Krema, pudra şekeri, hindistan cevizi yağı ve tereyağını koyup karıştıralım.
- Toparlanmasını sağlayalım. Şekil verelim. (ben uzun oval ve yuvarlak şekil verdim).
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyalım.
- Buzdolabında 25-30 dakika bekletelim.
- Bitter çikolatayı benmari usulü eritelim.
- Donmuş olan hindistan cevizi toplarını batıralım.
- Yağlı kağıt üzerine alalım. 5-10 dakika buzdolabında bekletelim.
- Sütlü çikolata ile üzerine çizgiler yapalım.