- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 515
- Tepkime puanı
- 24
- Puanları
- 18
Bir tabak dolusu kremalı mantarlı fettuccine... Hayal et: Taze haşlanmış makarnanın üzerine dökülen kadife kıvamında bir sos... İçinde sote edilmiş mantarların nefis aroması, sarımsakla buluşmuş... Ve bu lezzet, eriyen parmesanla taçlanıyor! 

Malzemeler:
250 gr fettuccine (ya da sevdiğin başka bir makarna)
2 yemek kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
200 gr kültür mantarı (dilimlenmiş)
1 su bardağı krema
Tuz, karabiber
Üzeri için bolca parmesan peyniri
Servis için maydanoz yaprakları
Hazırlık Aşaması:
Önce makarnanı bol tuzlu suda al dente kıvamda haşla. Makarnanın o diri kıvamı, sosla birleşince lezzeti ikiye katlayacak. 

Ayrı bir tavada tereyağını eritirken mutfağı saran o sarımsak kokusunu hayal et... Sarımsakları ekle ve altın sarısı olana kadar çevir. Ardından mantarları ekle. Soteleme sesiyle iştahın kabaracak! 


Mantarlar suyunu salıp tekrar çektiğinde, kremayı yavaşça tavaya dök. Sosun kıvam alması için birkaç dakika kısık ateşte pişir. 

Haşlanmış makarnayı bu enfes sosa ekle, iyice karıştır. Tuzunu, karabiberini ayarla. Her bir makarna şeridi, sosla kaplandığında hazır demektir!
*
Servis tabağına al, üzerine taze rendelenmiş parmesan peyniri serp. Dilersen birkaç yaprak maydanozla süsle. 


İlk lokmada ağzında dağılan o ipeksi sosun keyfi... Sana sadece “Bir tabak daha!” demek kalıyor



Malzemeler:








Hazırlık Aşaması:

















İlk lokmada ağzında dağılan o ipeksi sosun keyfi... Sana sadece “Bir tabak daha!” demek kalıyor

