- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 515
- Tepkime puanı
- 24
- Puanları
- 18
Kremalı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
Kremalı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- 750 gram tavukgöğsü
- 3 yemek kaşığı sıvı yağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet havuç
- 1 kırmızı etli biber
- 1 su bardağı bezelye
- 400 ml krema
- 100 ml süt
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı köri
- Zerdeçal
- Tuz
- Karabiber
Kremalı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yağları tavaya alıp eritin, kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini tavaya ilave edip suyu çekene kadar kavurun.
- Doğradığınız sebzeleride tavaya ekleyip kısık ateşte etlerle birlikte devam kavurun.
- Nişastayı sütle açın.
- Baharatları, krema ve nişastalı sütü ekleyip 5 dk daha kaynatın.
- En son bezelyeyi de tavaya ilave edip 5 dk sonra ocağı kapatın.
Afiyet olsun.