- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 516
- Tepkime puanı
- 24
- Puanları
- 18
Kremasıyla Pişen Çilekli Kek Tarifi İçin Malzemeler
Krema için;
Kremasıyla Pişen Çilekli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Krema için;
- 2 su bardağı süt (200 ml lik bardakla)
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- Yarım paket vanilya
- 2 yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yaklaşık 2 su bardağı un (200 ml.lik bardakla)
- 8-10 adet çilek
Kremasıyla Pişen Çilekli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kreması için vanilya hariç tüm krema malzemelerini bir sos tenceresine alıp kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
- Ocaktan alıp vanilyayı ekleyip tekrar karıştırıp üzerini streç filmle kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Kek için yumurta şeker ve vanilyayı mikserle rengi açılıp kıvam alana kadar çırpıyoruz.
- Süt ve sıvı yağı ekliyoruz.
- Son olarak un ve kabartma tozunu katıp karıştırıyoruz.
- 19-20 cm çapındaki kalıba kek harcını döküyoruz.
- Kremayı krema sıkma torbasına doldurup kek karışımının üzerine aralıklı olarak spiral şekilde sıkıyoruz.
- Yıkayıp kuruladığımız çilekleri iri parçalara kesip kek üzerine aralıklı olarak yerleştiriyoruz.
- Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiyoruz.