- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 516
- Tepkime puanı
- 24
- Puanları
- 18
Kurabiye Kalıbı Olmadan Ayıcıklı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Kurabiye Kalıbı Olmadan Ayıcıklı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- 125 gram tereyağı veya margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağından biraz az nişasta
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 2.5 su bardağı kadar un
- 160 gram sütlü çikolata
- 30 gram bitter çikolata
- Beyaz pul çikolata
Kurabiye Kalıbı Olmadan Ayıcıklı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına un ve kakao hariç tüm malzemeleri alıp karıştıralım. Yaklaşık 2 su bardağı un ekleyerek yoğuralım.
- Hamur henüz cıvık kıvamdayken hamurun yarısını başka bir kaba alalım.
- Ayırdığımız hamura 1 tatlı kaşığı kakao ekleyip yoğuralım.
- Kalan hamura 1-2 yemek kaşığı daha un ekleyerek ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğuralım.
- Hazırladığımız beyaz hamuru iki yağlı kağıt arasında merdaneyle açalım. Daireler olacak şekilde bir kesme aparatı ya da bardakla şekillendirelim.
- Kestiğimiz daire kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
- Kurabiyelerin yarısını yani üzerini oluşturacak parçaların ortasından bir kapak yardımıyla ya da duy yardımı ile delik açalım.
- Açtığımız orta boşluğun iki yanına kulak oluşturacak şekilde bir pipet ya da daha minik uçlu bir duy yardımıyla yarım daire olacak şekilde keselim ayıcık silueti verelim.
- Kakaolu kurabiyelerimizi de aynı şekilde hazırlayalım.
- Kurabiyelerimizi önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12 dakika pişirelim.
- Diğer yandan sütlü çikolatayı benmaride eritelim.
- Pişen ve soğuyan daire kurabiyelerimizin ortasına 1 tatlı kaşığı eritilmiş çikolatadan koyalım.
- Üzerine ayıcık şekli verdiğimiz kurabiyelerimizle kapatalım.
- Ayıcığın burnu için beyaz pul çikolata yerleştirelim. Benmaride erittiğimiz 30 gram bitter çikolatayı bir poşete koyup köşesine minicik delik açıp gözlerini ve burnunun şeklini verelim.
- 15-20 dakika buzdolabında beklettikten sonra ayıcıklı kurabiyelerimiz hazırdır, afiyetle inşallah
.