- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 515
- Tepkime puanı
- 24
- Puanları
- 18
Kuşkonmaz Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
Kuşkonmaz Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- 10 adet kuşkonmaz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 2 küçük patates
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 4 su bardağı su
- 100 ml krema veya 100 ml süt
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Kuşkonmaz Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kuşkonmaz çorbası için öncelikle kuşkonmazları güzelce yıkayalım.
- Ardından tezgaha alıp sap kısımlarını bıçakla keselim. Ardından 2-3 parmak genişliğinde doğrayalım.
- Patatesleri ve soğanı da irice doğrayalım.
- Ocağa aldığımız tencereye zeytinyağını ekleyelim. Üzerine soğanı ve doğradığımız sarımsakları ekleyerek kavurmaya başlayalım.
- Kavrulan soğana patates ve kuşkonmazları da ekleyerek tüm malzemeyi birkaç dakika daha birlikte kavuralım.
- Tavuk suyu ve sıcak suyu da ilave ederek sebzelerimiz yumuşayana kadar pişmeye bırakalım.
- Çatalla kontrol edip yumuşadığından emin olduktan sonra pürüzsüz bir kıvam alana kadar blenderdan geçirelim.
- Son olarak çorbamıza krema, tuz ve karabiber ekleyerek 1-2 dakika daha kaynatalım ve ocaktan alalım. Dilerseniz bu tarifi krema yerine süt ile de hazırlayabilirsiniz.
- Kremalı kuşkonmaz çorbamız servise hazır. Afiyet olsun!