- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 516
- Tepkime puanı
- 24
- Puanları
- 18
1 bağ kuşkonmaz
1 su bardağı bezelye
1 su bardağı ince kıyım mantar
1 adet soğan
1 su bardağı arpa şehriye
2 su bardağı su
1 tutam dereotu
6 dal taze soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı karabiber
Kuşkonmazlı Yaz Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
1.Soğanları dörde bölüp ince şekilde keselim ve tenceremize yağ ile birlikte alıp yumuşasıya kadar pişirelim.
2.Mantarları incecik kıyalım ve soğanların üzerine ekleyip suyunu salıp çekesiye kadar kavuralım.
3.Kuşkonmazları doğrayıp mantar doğana ekleyelim.
4.Üzerine bezelyeyi koyup 1 dakika kavuralım.
5.Tenceremize su tuz,şeker ve karabiberi ekleyip kaynamaya bırakalım.
6.Kaynadıktan sonra arpa şehriyeyi ilave edelim ve ara ara karıştırarak kısık ateşte pişirelim.
7.Taze soğan ve dereotunu ince kıyalım.
8.Pişen pilava ekleyelim ve 10 dk demeyelim.
9.Demleyen pilavımızı servis edelim.
1 su bardağı bezelye
1 su bardağı ince kıyım mantar
1 adet soğan
1 su bardağı arpa şehriye
2 su bardağı su
1 tutam dereotu
6 dal taze soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı karabiber
Kuşkonmazlı Yaz Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
1.Soğanları dörde bölüp ince şekilde keselim ve tenceremize yağ ile birlikte alıp yumuşasıya kadar pişirelim.
2.Mantarları incecik kıyalım ve soğanların üzerine ekleyip suyunu salıp çekesiye kadar kavuralım.
3.Kuşkonmazları doğrayıp mantar doğana ekleyelim.
4.Üzerine bezelyeyi koyup 1 dakika kavuralım.
5.Tenceremize su tuz,şeker ve karabiberi ekleyip kaynamaya bırakalım.
6.Kaynadıktan sonra arpa şehriyeyi ilave edelim ve ara ara karıştırarak kısık ateşte pişirelim.
7.Taze soğan ve dereotunu ince kıyalım.
8.Pişen pilava ekleyelim ve 10 dk demeyelim.
9.Demleyen pilavımızı servis edelim.