- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 516
- Tepkime puanı
- 25
- Puanları
- 18
---
Malzemeler:
4 adet kabak
1 su bardağı toz şeker
1 limonun kabuğu ve suyu
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı tereyağı
Ceviz veya fındık (üzeri için)
---
*
Yapılışı:
1. Kabakları soyup halka ya da dilim şeklinde doğra.
2. Fırın kabına diz, üzerine şekeri, limon suyunu ve rendelenmiş kabuğu gezdir.
3. Üzerine küçük parçalar halinde tereyağı ekle.
4. Önceden ısıtılmış 180°C fırında yumuşayana kadar (yaklaşık 25-30 dk) pişir.
5. Servis ederken tarçın serpip ceviz/fındıkla süsle.

4 adet kabak
1 su bardağı toz şeker
1 limonun kabuğu ve suyu

1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı tereyağı
Ceviz veya fındık (üzeri için)
---


1. Kabakları soyup halka ya da dilim şeklinde doğra.
2. Fırın kabına diz, üzerine şekeri, limon suyunu ve rendelenmiş kabuğu gezdir.
3. Üzerine küçük parçalar halinde tereyağı ekle.
4. Önceden ısıtılmış 180°C fırında yumuşayana kadar (yaklaşık 25-30 dk) pişir.
5. Servis ederken tarçın serpip ceviz/fındıkla süsle.