- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 516
- Tepkime puanı
- 24
- Puanları
- 18
Meyveli Soslu Çilekli Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
Meyveli Soslu Çilekli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Yumurta oda sıcaklığında olmalı.
Kabartma tozunu en son eklerseniz kekiniz daha iyi kabaracaktır.
Bütün ürünler soğumuş halde birleştirilmeli ki dilimlediğimizde krema ve sos dağılmasın bir bütün halinde dursun.
Üzerine çilek yerine frambuaz da konulabilir.
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağından bir parmak eksik un
- 1,5 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı soğuk süt
- 4 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
- 300 gram çilek
- Hazır paket meyveli sos
Meyveli Soslu Çilekli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları ve şekeri 3 dakika kadar çırpalım.
- Sıcak suyu ekleyip çırpalım.
- Daha sonra kabartma tozu dışındaki kuru malzemeleri eleyerek çırpalım en son kabartma tozunu ekleyip güzelce karıştıralım.
- Yağlanmış büyük boy kare borcama dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk kadar kontrollü pişirelim.
- Kek fırında pişerken kremasını ve meyveli sosunu hazırlayalım.
- Krema için sütü,unu,şekeri,nişastayı tencereye ekleyip topaklanmaması için karıştırarak pişirelim.
- Kaynamaya başlayınca altını kısıp iki dakika daha karıştırarak pişirelim.
- Ocağı kapatıp vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın.
- Soğumaya bırakın.
- Krema soğuyunca kremşantiyi toz halinde koyup pürüzsüz olana kadar 5 dk kadar çırpalım.
- Meyveli sosu bir bardak su ile karıştırarak pişirip 1 dk. Kaynatıp soğumaya bırakın.
- Keki fırından çıkartıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra 1 bardak sütü kaşık ile gezdirerek ıslatalım.
- Kek soğuduktan sonra soğumuş olan kremayı üzerine düzgünce serelim.
- Çilekleri doğrayıp üzerine dizelim ve meyveli sosu dökelim.
- Dolapta 3 saat dinlendirdikten sonra servis edebiliriz, afiyet olsun.
Yumurta oda sıcaklığında olmalı.
Kabartma tozunu en son eklerseniz kekiniz daha iyi kabaracaktır.
Bütün ürünler soğumuş halde birleştirilmeli ki dilimlediğimizde krema ve sos dağılmasın bir bütün halinde dursun.
Üzerine çilek yerine frambuaz da konulabilir.