- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 515
- Tepkime puanı
- 24
- Puanları
- 18
Bu tarif tam bir yaz şiiri gibi...
Serin karpuzun tatlılığı, çıtır salatalığın ferahlığı, yoğurdun kremsiliği ve nane yapraklarının o mis gibi aromasıyla birleşiyor. Bu salata sadece serinletmez, seni bambaşka diyarlara götürür.

---
Malzemeler:
2 dilim karpuz (çekirdekleri ayıklanmış, küçük küpler halinde doğranmış)
1 büyük salatalık (yarım ay şeklinde doğranmış)
4-5 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı limon suyu
5-6 taze nane yaprağı (ince doğranmış + birkaç tane süslemek için)
Az tuz
Üzerine serpmek için pul biber (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı zeytinyağı (hafif parlatmak için)
---
*
Hazırlanışı:
Hazırlığa serinlikten başla:
Karpuzu buzdolabında iyice soğut. Salatalığı da doğradıktan sonra birkaç dakika buzlu suda beklet ki çıtırtısı tam olsun.

Sos aşaması:
Yoğurdu bir kaba al, içine limon suyunu, tuzu, doğranmış naneyi ve zeytinyağını ekleyip güzelce karıştır. Bu sos hem ferah hem de aromasıyla tüm malzemeleri saracak bir güzelliğe dönüşecek.


Birleştirme zamanı:
Salatalık ve karpuzları geniş bir kaseye al, yoğurtlu sosu üzerine dök. Spatula ya da tahta kaşıkla nazikçe karıştır ki karpuzlar ezilmesin.


Süsle ve sun:
Üzerine birkaç taze nane yaprağı serpiştir, pul biberle ufak bir renk dokunuşu ekle. İstersen birkaç damla zeytinyağı daha gezdirebilirsin.

---
Ekstra Dokunuş (İsteğe Bağlı):
Ufalanmış beyaz peynir veya lor peyniri eklersen “tatlı-tuzlu” denge bomba olur.
Birkaç damla nar ekşisiyle bambaşka boyuta taşırsın.
Ceviz kırığı ile çıtırtı ve derinlik katabilirsin.
Serin karpuzun tatlılığı, çıtır salatalığın ferahlığı, yoğurdun kremsiliği ve nane yapraklarının o mis gibi aromasıyla birleşiyor. Bu salata sadece serinletmez, seni bambaşka diyarlara götürür.


---









---



Karpuzu buzdolabında iyice soğut. Salatalığı da doğradıktan sonra birkaç dakika buzlu suda beklet ki çıtırtısı tam olsun.



Yoğurdu bir kaba al, içine limon suyunu, tuzu, doğranmış naneyi ve zeytinyağını ekleyip güzelce karıştır. Bu sos hem ferah hem de aromasıyla tüm malzemeleri saracak bir güzelliğe dönüşecek.




Salatalık ve karpuzları geniş bir kaseye al, yoğurtlu sosu üzerine dök. Spatula ya da tahta kaşıkla nazikçe karıştır ki karpuzlar ezilmesin.




Üzerine birkaç taze nane yaprağı serpiştir, pul biberle ufak bir renk dokunuşu ekle. İstersen birkaç damla zeytinyağı daha gezdirebilirsin.


---



