Türk Eğitim Vakfı (TEV) 2025 - 2026 akademik yılı burs miktarlarını duyurdu. Vakıf, 9 ay boyunca verilecek yeni dönem aylık Üniversite (eğitim) bursunu 5.800 TL, Mesleki Ortaöğretim bursunu ise 2.800 TL olarak açıkladı.

Yüksek lisans öğrencilerine verilen burslar 8.700 TL, Doktora ve Üstün Başarı Bursu (ÜBB) kapsamında destek alan öğrenciler için ise yeni dönem burs tutarı 11.600 TL oldu. Öğrencilere TEV kız öğrenci yurtlarında destek sağlamak amacıyla verilen yurt cep harçlığı da yeni dönemde aylık 4.800 TL olacak ve 10 ay boyunca verilecek. Vakıf, Ankara, İzmir ve Trabzon’da hali hazırda faaliyet gösteren yurtlarına ek olarak Ankara’da ve İzmir’de birer yurt projesine daha imza atarak yurt sayısını 5’e çıkardı.TEV’in, Üniversite (Eğitim) bursu alan bursiyerlerine ek olarak sunduğu TEV Tamamlayıcı Bursları da artırıldı. Yeni dönemde en az 2.250 öğrenciye ulaşması hedeflenen program kapsamında aylık 1.500 TL yemek, 1.000 TL ulaşım ve 500 TL kitap - kırtasiye desteği verilecek.
Başvurular 18 Ağustos’ta başlıyor
Burslar için başvuru tarihleri eğitim kademelerine göre değişiyor. Buna göre Yurt Bursu için 18 Ağustos - 4 Eylül, Mesleki Ortaöğretim Bursu için 18 Ağustos - 25 Eylül, Üniversite (Eğitim) ile Üstün Başarı bursları için 15 Eylül 9 Ekim tarihleri arasında başvuru yapılabilecek. Sanat Bursu için 20 Ekim - 6 Kasım; yüksek lisans ve doktora öğrencileri için de 29 Eylül16 Ekim tarihleri arasında başvurular alınacak.
Başvurular 18 Ağustos’ta başlıyor
Burslar için başvuru tarihleri eğitim kademelerine göre değişiyor. Buna göre Yurt Bursu için 18 Ağustos - 4 Eylül, Mesleki Ortaöğretim Bursu için 18 Ağustos - 25 Eylül, Üniversite (Eğitim) ile Üstün Başarı bursları için 15 Eylül 9 Ekim tarihleri arasında başvuru yapılabilecek. Sanat Bursu için 20 Ekim - 6 Kasım; yüksek lisans ve doktora öğrencileri için de 29 Eylül16 Ekim tarihleri arasında başvurular alınacak.