Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Paratha – Hindistan Usulü Patatesli Baharatlı Tava Ekmeği
Hamur için: 2,5 su bardağı tam buğday unu (veya normal un) 1 çay kaşığı tuz 3/4 su bardağı su (kontrollü) 1 yemek kaşığı sıvı yağ (isteğe bağlı)
İç harç için: 2 büyük haşlanmış patates (ezilmiş) 1 çay kaşığı garam masala 1/2 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 yemek kaşığı ince doğranmış soğan 1 tatlı kaşığı ince doğranmış taze kişniş veya maydanoz 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
Pişirmek için: Tereyağı veya sade yağ (ghee)
Yapılışı: Hamur malzemelerini yoğur, yumuşak kıvamlı bir hamur elde et. 20 dk dinlendir. İç harcı tüm malzemeleri karıştırarak hazırla. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler al. Her birini aç, ortasına iç harç koy, bohça gibi kapat. Hafifçe bastırarak tekrar aç (dikkat, yırtılmasın). Sıcak tavada iki tarafını da pişir, her iki yüzüne de pişerken tereyağı/ghee sür. Sıcakken servis et, yanına yoğurt ya da chutney alırsan tam olur!
Dışı hafif çıtır, içi yumuşak, baharatlı...
Ne gözleme ne börek, bu bildiğin Hint ruhu taşıyan tava lezzeti!