- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 516
- Tepkime puanı
- 24
- Puanları
- 18
Porsuyonluk Ispanaklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Porsuyonluk Ispanaklı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker(200ml)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 200 gram ıspanak
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un (+2 yemek kaşığı )
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağından 1 parmak eksik soğuk süt
- 1 paket çikolata sos
- İster çilek ister farklı birşey
Porsuyonluk Ispanaklı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şeker bir kaba alınır güzelce karıştırılır. Daha sonra sıvı yağ ve süt robottan geçirip püre haline getirdiğimiz ıspanak ilave edilerek karıştırılır.
- Vanilya, un, kabartma tozuda eklendikten sonra kıvam alana kadar karıştırılıp fırın tepsisine dökülür önceden ısıtılmış olduğumuz 180 derece fırında 25 dakika pişirilir.
- Fırından çıkardığımız pastamız soğuduktan sonra küçük yuvarlaklar kesilir yuvarlaklar ortadan ikiye bölünür aralarına önceden hazırladığımız kremşanti sürülür kapatılır kenarlarınada biraz kremşanti sürülür.
- Kekimizden kalan parçalar robottan geçirilerek sürülür en son olarak üzerine çikolata sos sürülüp isteye göre seslenilir. Şimdiden yapacak olanlara afiyet olsun