Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Portekiz Usulü Bolo do Caco (Patatesli Sarımsaklı Tava Ekmeği)
Hamur için: 1 su bardağı haşlanmış patates (ezilmiş) 3,5 su bardağı un 1 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı kuru maya 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için (sürmek üzere): 2 diş sarımsak (ezilmiş) 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz Tuz (isteğe bağlı)
Yapılışı: Maya, şeker ve ılık suyu karıştırıp 5 dk beklet. Ezilmiş patates, un, zeytinyağı, tuz ve mayalı suyu karıştırarak yumuşak hamur yoğur. Üzerini ört, 1 saat mayalanmaya bırak. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezelere ayır, hafif unlu zeminde bastırarak aç (lavaş kalınlığında). Döküm tavada, sacda ya da kalın tabanlı tavada yağsız olarak iki yüzü de güzelce pişir (iz bırakması makbul). Ocaktan alınca sıcakken üzerine sarımsaklı tereyağlı sos sür, biraz da maydanoz serp.
Dışı çıtır, içi pamuk gibi… sarımsak ve tereyağıyla efsane bir tat!
Sandviç yap, sade ye, etin yanına koy… her haliyle bomba!