- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 516
- Tepkime puanı
- 24
- Puanları
- 18
Tahinpare Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Tahinpare Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- 125 gram tereyağı veya margarin (Oda sıcaklığında)
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı tahin
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
- Yarım su bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un (Kontrollü ekleyelim)
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Tahinpare Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetimizi kaynatalım. Su ve şekeri ocağa alıp kaynayana kadar pişirelim, kaynamaya başlayınca içine bir dilim limon atıp 15 dk. kaynatalım, daha sonra soğumaya bırakalım.
- Hamurumuz için un hariç tüm malzemeyi karıştırıp,unu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
- Daha sonra elimizle oval bir şekil verip bir bıçak ile üzerine vurarak resimdeki şekli elde edelim.
- Tepsiye dizelim ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkan tatlımızın ilk sıcağı çıktıktan sonra, soğuk şerbeti üzerine döküp 2-3 saat şerbetini çekmesini bekleyelim.
- Daha sonra servis edebilirsiniz. Bu tariften orta boy fırın tepsisi tatlı çıkıyor.
- Şerbet soğuk tatlımız sıcak olmalıdır. Afiyet olsun.
Not : (Malzeme listesini isteğe bağlı arttırabilirsiniz).