- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 516
- Tepkime puanı
- 24
- Puanları
- 18
Tavuk Çorbası (Şifa Deposu) Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk Çorbası (Şifa Deposu) Tarifi Nasıl Yapılır?
- 8 -10 tane but (Veya 1 tane göğüs)
- 4 ,5- 5 su bardağı tavuk suyu
- 3 yemek kaşığı dolusu un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 veya 3 tane acı kuru biber
- 2 tatlı kaşığı tuz
Tavuk Çorbası (Şifa Deposu) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tavuğu suda haşlayınız.
- Sonra 3 yemek kaşığı unu ,tereyağı ve sıvı yağını tencereye koyup rengi pembeleşinceye kadar kavurunuz.
- Daha sonra üzerine salçayı koyunuz suyunu ve baharatlarını da ekleyip kaynamaya bırakınız.
- Kıvam aldıktan sonra haşlamış olduğunuz tavuğu dilediğiniz büyüklükte parçalayıp bir -iki taşım kaynatınız. Çorbanız hazırdır afiyet olsun.