- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 516
- Tepkime puanı
- 24
- Puanları
- 18
500 gram tavuk göğsü
100 gram kuyruk yağı (lezzet vermesi için)
1 adet ince doğranmış kapya biberi
1 adet rendelenmiş kuru soğan
1 tutam ince doğranmış maydanoz
2 diş sarımsak
1 tatlı tepeleme kaşığı tatlı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı pul biber (acı seven daha fazla ekleyebilir)
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Tavuk Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
1.Derin bir kaba alıp üzerine, ince kıyılmış kapya, ince kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan, ezilmiş 2 diş sarımsak, zeytinyağını baharatlarını ilave edelim.
2.İyice yoğurup buzdolabında en az 30 dakika bekletelim (sabah hazırlayıp akşam şekil verip pişirebilirsiniz). Ben bekletmedim.
3.Borcamı hafif yağlayıp harcı koyup elinizle düzleyin.
İsteğe bağlı dilim domates, biber soğan yanlarına ekleyelim.
4.200 derecede kızarana kadar pişirelim. Çok kızartmayalım. Tavuk kurumasın afiyetlee.
100 gram kuyruk yağı (lezzet vermesi için)
1 adet ince doğranmış kapya biberi
1 adet rendelenmiş kuru soğan
1 tutam ince doğranmış maydanoz
2 diş sarımsak
1 tatlı tepeleme kaşığı tatlı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı pul biber (acı seven daha fazla ekleyebilir)
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Tavuk Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
1.Derin bir kaba alıp üzerine, ince kıyılmış kapya, ince kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan, ezilmiş 2 diş sarımsak, zeytinyağını baharatlarını ilave edelim.
2.İyice yoğurup buzdolabında en az 30 dakika bekletelim (sabah hazırlayıp akşam şekil verip pişirebilirsiniz). Ben bekletmedim.
3.Borcamı hafif yağlayıp harcı koyup elinizle düzleyin.
İsteğe bağlı dilim domates, biber soğan yanlarına ekleyelim.
4.200 derecede kızarana kadar pişirelim. Çok kızartmayalım. Tavuk kurumasın afiyetlee.