Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Malzemeler: 300 gr ayıklanmış karides (orta boy) 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı 3 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 küçük kırmızı biber (isteğe bağlı) Tuz, karabiber 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 tutam ince kıyılmış maydanoz Birkaç damla limon suyu
Yapılışı: Fırını 200°C'ye ısıt. Tavada tereyağı ve zeytinyağını kızdır, sarımsağı ve karidesleri ekle. 2-3 dk yüksek ateşte sotele. Baharatları ve limon suyunu ekle. Karidesleri küçük güveç kaplarına paylaştır. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştir. Fırına ver, kaşar eriyip hafif kızarana kadar (8-10 dk) pişir. Fırından çıkınca üzerine maydanoz serpip servis et.
Köpüren tereyağ, sarımsak kokusu, erimiş kaşar... Bu tarif rakısız da yürür!