- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 516
- Tepkime puanı
- 24
- Puanları
- 18
Unlu Çıtır Börek (El Açmasından Farksız) Tarifi İçin Malzemeler
Unlu Çıtır Börek (El Açmasından Farksız) Tarifi Nasıl Yapılır?
- 4 adet yufka
- 4 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 yemek kaşığı sirke
- Peynir
- Maydanoz
Unlu Çıtır Börek (El Açmasından Farksız) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sosu için verilen malzemeleri pürüzsüz bir kıvam olana kadar karıştıralım.
- Yufkayı serip hazırladığımız sostan sürelim.
- Sonra enlemesine olacak şekilde ortadan ikiye yufkayı keselim.
- Yufkaları üst üste koyalım.
- Kenarlarını biraz içe doğru katlayalım.
- Uzun kısmına peynir maydanoz karışımından koyup rulo şeklinde saralım.
- Dört parmak kalınlığında keselim ve tepsiye dizelim.
- Bütün yufkalar bitene kadar aynı işleme devam edelim.
- En son kalan sosu üzerlerine sürelim.
- Ardından isteğe bağlı yumurta sarısı sürüp çorek otu serperek önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.