- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 516
- Tepkime puanı
- 24
- Puanları
- 18
Yoğurtlu Sebze Spagetti Kızartma Tadında Tarifi İçin MalzemelerYaz sofralarını süsleyen sebze kızartmasını birde böyle deneyin
İnanın çok hafif ve bir o kadar da lezzetli
Görselliği ile de göz dolduruyor
- 2 adet orta boy patlıcan
- 2 adet orta boy kabak
- 2 adet havuç
- Zeytinyağ
- Tuz
- Karabiber
- 3-4 yemek kaşığı katı yoğurt
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- Sıvıyağda kızdırılmış toz ve pulbiber karışık
Yoğurtlu Sebze Spagetti Kızartma Tadında Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sebzelerin kabuklarını soyun.
- Spagetti soyacağı ile dilimleyin.
- Yanlız patlıcan bu aletle dilimlenmiyor.Eğer bu aletiniz yoksa kabak soyacağı ile şeritler kesip tekrar ince çubuklar halinde doğrayın.Fotoğraflarda yapılışı var.
- Patlıcanı doğradıktan sonra tuzlu suda 10 dakika acısı çıkana kadar bekletin tekrar yıkayıp elinizle hafif suyunu sıkın.
- Tavaya az zeytinyağ koyun sebzeleri ayrı ayrı kavurun.Püf noktası sebzeler ayrı ayrı kavrulacak hatta biraz tabanı kızarmaya yakın kavrulursa daha da lezzetli oluyor.
- Üzerine tuz serpin.
- Kabağı kavururken biraz karabiber serpin güzel yakışıyor.
- Pişen sebzeleri servis tabağına kat kat koyun.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
- Yağda kızdırılmış biber gezdirin.
- Sebze spagetti mezemiz hazır.
Afiyet olsun.
Not.
Bu tarifi sabahtan kavurup akşama hazır edebilirsiniz.
Sadece yoğurtlu sosunu yiyeceginiz zaman dökün tadında bir değişiklik olmuyor.
Sebzeler aynı boyda olursa lezzet tam eşitleniyor baskın bir tat oluşmuyor.
Birde kabak ve patlıcanının çekirdeksiz olmasına dikkat edin çünkü dilimlerken spagetti görüntüsü olmuyor parçalanıyor.