- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 516
- Tepkime puanı
- 25
- Puanları
- 18
Malzemeler:
3 adet kemer patlıcan
1 çay bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 adet domates (rendelenmiş)
Maydanoz, nane
Tuz, karabiber, pul biber
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
Patlıcanları uzunlamasına ince dilimleyip tuzlu suda beklet.
İç harç için: Soğanı kavur, pirinç, domates ve baharatları ekle. Biraz suyla hafif pişir.
Patlıcanları kurula, ızgarada hafifçe kızart.
Hazırlanan içten al, patlıcanlara sar.
Tencereye diz, üzerine zeytinyağı ve limon gezdir. Kısık ateşte pişir.
Soğuyunca servis et. 








Hazırlanışı:






