- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 514
- Tepkime puanı
- 23
- Puanları
- 18
Aşırı Lezzetli: Çikolata Kaplı Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler
2 paket petibör bisküvi (400 gr)
50 gr eritilmiş tereyağı
1,5 su bardağı süt (300 ml)
3 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı kırılmış ceviz
1 paket vanilya
Kalıbın tabanı için;
160 gr beyaz çikolata
Aşırı Lezzetli: Çikolata Kaplı Mozaik Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
1.Çikolata soslu mozaik pastamızın yapımına ilk olarak beyaz çikolatayı benmari usulü eriterek başlıyoruz. Bunun için küçük bir tencerede kaynamakta olan suyun üzerine bir kap yerleştirelim.
2.Parçalara böldüğümüz beyaz çikolatayı kaba ilave edip benmari usulü eritelim. Bu işlem sırasında yerleştirdiğiniz kabın suyla temas etmemesine dikkat etmelisiniz.
3.Erimiş olan çikolatadan silikon kalıbımızın tabanına eşit bir şekilde paylaştırarak yayıyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz.
4.Çikolatamız biraz donarken bir mozaik pastamızı hazırlıyoruz. Bisküvileri derin bir kaba iri parçalar halinde kırıyoruz.
5.Üzerine eritmiş olduğumuz tereyağı, süt, şeker, kakao, kırılmış ceviz ve vanilyayı da ekleyerek iyice karışana kadar karıştırıyoruz.
6.Dolaba kaldırdığımız kalıbımızı çıkartıyoruz. Bisküvili harcımızdan kalıptaki çikolatanın üzerine ekleyerek hafifçe bastırıyoruz.
7.Kalan harcımızı bu şekilde paylaştırıyoruz. Ben bu malzemeler ile 12 adet mozaik pasta elde ettim.
8.Mozaik pastamızı en az iki saat buz dolabında bekletelim.
9.Sürenin sonunda dolaptan aldığımız pastamızı kalıptan çıkartıp servis ediyoruz.
2 paket petibör bisküvi (400 gr)
50 gr eritilmiş tereyağı
1,5 su bardağı süt (300 ml)
3 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı kırılmış ceviz
1 paket vanilya
Kalıbın tabanı için;
160 gr beyaz çikolata
Aşırı Lezzetli: Çikolata Kaplı Mozaik Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
1.Çikolata soslu mozaik pastamızın yapımına ilk olarak beyaz çikolatayı benmari usulü eriterek başlıyoruz. Bunun için küçük bir tencerede kaynamakta olan suyun üzerine bir kap yerleştirelim.
2.Parçalara böldüğümüz beyaz çikolatayı kaba ilave edip benmari usulü eritelim. Bu işlem sırasında yerleştirdiğiniz kabın suyla temas etmemesine dikkat etmelisiniz.
3.Erimiş olan çikolatadan silikon kalıbımızın tabanına eşit bir şekilde paylaştırarak yayıyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz.
4.Çikolatamız biraz donarken bir mozaik pastamızı hazırlıyoruz. Bisküvileri derin bir kaba iri parçalar halinde kırıyoruz.
5.Üzerine eritmiş olduğumuz tereyağı, süt, şeker, kakao, kırılmış ceviz ve vanilyayı da ekleyerek iyice karışana kadar karıştırıyoruz.
6.Dolaba kaldırdığımız kalıbımızı çıkartıyoruz. Bisküvili harcımızdan kalıptaki çikolatanın üzerine ekleyerek hafifçe bastırıyoruz.
7.Kalan harcımızı bu şekilde paylaştırıyoruz. Ben bu malzemeler ile 12 adet mozaik pasta elde ettim.
8.Mozaik pastamızı en az iki saat buz dolabında bekletelim.
9.Sürenin sonunda dolaptan aldığımız pastamızı kalıptan çıkartıp servis ediyoruz.